Menu
Coșul tău

Ceasuri digitale

Ceasuri digitale

Ceasurile digitale sunt dispozitive care afișează timpul în format digital, folosind numerele de la 0 la 9, în locul discurilor și a acelor utilizate de ceasurile analogice tradiționale. Acestea sunt, în general, alimentate de baterii și afișează ora cu ajutorul unor cifre luminoase sau LED-uri.

Deși primele ceasuri digitale au fost inventate în anii '70, acestea au devenit mult mai populare în anii '80 și '90, și acum pot fi găsite într-o varietate de forme și dimensiuni, de la ceasuri de mână și ceasuri de perete până la ceasuri de alarmă și ceasuri de masă.

O caracteristică importantă a ceasurilor digitale este că acestea sunt mai precise decât ceasurile analogice, deoarece utilizează circuite electronice pentru a măsura timpul, ceea ce reduce erorile de sincronizare cauzate de uzura și fricțiunea mecanică. De asemenea, multe ceasuri digitale includ funcții suplimentare, precum cronometre, alarme și afișarea datei și a temperaturii.

ceasuri digitale

Nu există produse în această categorie!

Folosim cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare și funcționalitatea site-ului nostru. Politica de confidențialitate