Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, va exprimați acordul asupra folosirii acestora. Cititi mai multe aici

Leduri cresterea plantelor

Leduri cresterea plantelor

Leduri cresterea plantelor

De ce sa crestem plantele cu leduri?
Diferitele lungimi de unda ale luminii au efecte diferite asupra plantelor. Fotosinteza ajuta la cresterea plantelor. Cercetari recente au aratat ca lungimile de unda ale luminii cuprinse intre 400 si 710nm au un rol important pentru plante, astfel: 455nm (lumina culorii albastre) si 660nm (lumina culorii rosii) au cel mai important rol in procesul de crestere a plantelor.
Lungimea de unda de 455nm (lumina albastra) ajuta la absortia de clorofilă și carotenoide, acest lucru avand un mare efect asupra dezvoltarii frunzelor si fructelor.
Lungimea de unda de 660nm (lumina rosie) joaca cel mai important rol in fotosinteza plantelor, avand un rol esntial in creșterea rădăcinii plantelor, in prelungirea fluorescentei.
Proportia intre lumina rosie si cea albastra
Diversitatea plantelor determina rapoarte diferite dintre lumina rosie si cea albastra, iar timpul diferit de crestere necesita diferite lumini. Proportia care raspunde cerintelor tuturor plantelor si tuturor stadiilor de dezvoltare ale acestora este: rosu / albastru 6:1 - 7:1.
Distanta dintre lumina si planta
Cercetarile stiintifice au aratat ca distanta cuprinsa intre 0.2 si 0.5 metri este ideala.
Timpul de expunere la lumina
In zilele ploioase, fara soare, 2-4 ore sunt suficente pentru iluminare.
Pe timpul iernii, cand ziua este mai scurta si noaptea mai lunga, soarele nu este suficent, se poate creste la 6-10 ore timpul de iluminare.
Avantajele cresterii plantelor la lumina ledurilor
Consumul de curent electric generat de functionarea ledurilor este scazut, dar efectele sunt importante. Se stie ca razele soarelui au 7 spectre de lumina, se numeste spectru complet de lumina, dar numai rosu si albastru au efecte pozitive asupra cresterii plantelor, deci celelalte spectre de lumina nu sunt utile.
Inainte se utilizau lampi cu sodiu ca sa promovam cresterea plantelor, dar acest tip de lampi  nu au lumina albastra in spectrul de lumini iar in lampile cu mercur sau halogen nu exista lumina rosie. Ca atare, acesta iluminare necesita un consum foarte mare de curent, iar efectele asupra plantelor erau foarte mici.
Iluminatul plantelor cu leduri inseamna econimisirea energiei electrice si eficenta in cresterea plantelor, acest tip de iluminat nu polueaza.

Produse pe pagină:
Sortare după:

Bec led pentru cresterea plantelor

Bec led pentru cresterea plantelorDe ce lumina artificiala pentru cres..

47,60 RON Fără TVA: 40,00 RON

Led 30W crestere plante

Led crestere plante Acest led cob foarte puternic de 30 watt,..

109,00 RON Fără TVA: 91,60 RON

Led 50w cresterea plantelor

Led cresterea plantelor Acest led cob foarte puternic de 50 w..

129,00 RON Fără TVA: 108,40 RON

Loading...