Surse de alimentare
Clasificare surse de alimentare In funcție de locul unde vor fi instalate:
- aplicații la interior, surse IP20;
- aplicații la exterior, nu pot fi expuse direct la precipitații, surse IP45;
- aplicații la exterior, protejate împotriva jeturilor puternice de apa, surse IP67.
Clasificare surse(cele disponibile pe www.led4you.ro) dupa tensiunea de lucru : 12v sau 24v.
Puteți alege intre surse de aceeași putere si după criteriul dimensiunii. Avem mai multe modele slim, care se pliază mai bine proiectului dvs.
Alegerea sursei de alimentare potrivite pentru iluminarea cu benzi LED poate fi puțin mai complicată decât v-ați aștepta. Factori precum puterea și reglabilitatea joacă roluri cheie în procesul de selecție și, de multe ori, există mai multe surse de alimentare care să funcționeze pentru proiectul dvs. Nu este nimic mai rău decât să comanzi ceva online și să îți dai seama că nu ai piesele necesare pentru a-l face să funcționeze. Ne propunem să vă oferim toate informațiile necesare pentru a vă simți încrezători că aveți ceea ce trebuie pentru a alimenta benzile LED, înainte de a le cumpăra.
Care este funcția unei surse de alimentare?
Să începem cu elementele de bază. Funcția unei surse de alimentare este de a furniza cantitatea corectă de curent electric către banda led, astfel încât acestea să funcționeze așa cum ar trebui și să nu se supraîncălzească sau să nu se defecteze prematur. Pentru benzile cu LED-uri, veți avea nevoie de ceva pentru a lua 220 de volți de curent alternativ (AC) de la priza de perete și a-l converti într-o tensiune mai mică de curent continuu (DC). Sursa de alimentare reglează fluxul de curent către banda dvs. pentru a asigura o funcționalitate optimă.
Factori de luat în considerare la selectarea unei surse de alimentare:
1) Consumul de energie
2) Tensiunea de lucru
1) Consumul de energie
Înainte de a învăța cum să calculăm ce sursă de alimentare este necesară pe baza consumului de energie, ar trebui să înțelegeți ce contribuie la cantitatea de energie consumată de o bandă de lumină. Există doi factori care joacă un rol în acest sens:
a) Densitatea LED-urilor pe metru de bandă (măsurată în SMD / metru) Benzile cu mai multe LED-uri pe metru vor consuma mai multă energie.
b) Dimensiunea LED-ului LED-urile mai mari vor consuma mai multă energie. Pe scurt, dacă eficiența energetică maximă este cea mai importantă pentru dvs., alegeți o bandă cu LED-uri mai mici și mai puține pe metru. Pentru a ne asigura că sursa de alimentare nu se supraîncălzește și nu se defectează sau strică prematur banda, folosim această regulă generală: Asigurați-vă că puterea totală a iluminatului cu bandă LED este cu cel puțin 20% mai mică decât puterea nominală a sursei de alimentare. Exemplu, dacă aveți o bandă cu LED-uri care necesită 72 de wați de putere pentru a funcționa, veți avea nevoie de o sursă de alimentare cu o valoare nominală de cel puțin 86.4 de wați. Benzile noastre includ puterea pe metru pe paginile lor de produse. Calcul practic. Luați lungimea benzii cu LED-uri în metri și multiplicați-o cu wații consumați pe metru, apoi multiplicați cu 1,2. Acest lucru vă va oferi dimensiunea minimă a sursei de alimentare de care veți avea nevoie pentru a functiona corect benzile. Nu prezinta riscuri să folosiți benzi led impreuna cu o sursă de alimentare a cărei valoare nominală este mai mare decât cantitatea necesară. Benzile noastre LED au deja rezistențe cu limitare de curent încorporate în bandă, așa că vor atrage doar ceea ce au nevoie. Puterea suplimentară a sursei de alimentare nu va fi utilizată, ceea ce va permite ca sursa de alimentare să funcționeze mai rece și mai eficient. Dacă alimentați banda led cu energie electrică peste capacitatea sa, aceasta va cauza supraîncălzirea sursei de alimentare. Când componentele electronice sunt suprasolicitate, acestea se supraîncălzesc și se pot opri sau se pot defecta prematur.
2) Tensiunea de lucru - daca consumatorii dvs. lucrează la o tensiune DC 12 V, tot asa trebuie aleasa si sursa, cu aceeasi tensiune de lucru.